‘Fiat heeft laagste gemiddelde CO2-uitstoot’

Het onafhankelijke onderzoeksbureau JATO heeft berekend dat van alle volumemerken Fiat de laagste gemiddelde CO2-uitstoot heeft. De score van 133,7 g/km ligt 3,3 g/km lager dan vorig jaar, toen Fiat ook al de lijst aanvoerde.

Het onderzoeksbureau bekijkt van de tien bestverkopende merken in Europa de gemiddelde CO2-uitstoot. Net als vorig jaar komt Fiat als ‘schoonste’ merk uit de bus. Auto’s van het Italiaanse merk stoten gemiddeld 133,7 g/km uit. De totale gemiddelde CO2-uitstoot van de tien merken is 153,7 g/km, 5,3 minder dan vorig jaar en volgens JATO een resultaat waar ‘de auto-industrie trots op kan zijn’.

Na Fiat scoort Peugeot het best: 138 g/km. Citroën (142,4), Renault (142,7) en Toyota (144,9) maken de top 5 vol. Auto’s van de merken Volkswagen, BMW en Mercedes scoren gemiddeld het slechtst, die laatste twee hebben voornamelijk grote modellen in het assortiment die de CO2-uitstoot opdrijven. BMW haalde overigens van alle merken de grootste verbetering ten opzichte van 2007: gemiddeld 16 g/km minder.

De ‘ranking’ in de top 10 is niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. In de lijst met best scorende autoconcerns zien we ongeveer dezelfde volgorde. De Fiat Group is het schoonst (138,4 g/km), gevolgd door PSA Peugeot Citroën en Renault.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *