Dakloos feestje bij Fiat in Genève

Fiat presenteert op de autosalon van Genève de 500C, een open versie van de retro-auto. Het merk heeft een soort van tuin ingericht waar talloze 500C’s staan opgesteld.

Bij Fiat draait het in Genève om de 500C. ‘C’ zou kunnen staan voor ‘cabrio’ maar een volwaardige cabriolet is de 500C natuurlijk niet. De stoffen kap schuift over de gehele lengte van het dak open, met een druk op de knop. De dakstijlen blijven gewoon staan.

Het voordeel van deze constructie laten we ons graag uitleggen door Hans Vervoorn, PR-man van Fiat: “De kofferklep klapt naar boven open waardoor je optimaal toegang hebt tot de bagageruimte. Bovendien gaat er geen laadruimte verloren omdat het dak er niet opgeborgen hoeft te worden.”

“De 500C is de revival van het model uit 1957, die in de basis dezelfde dakconstructie heeft,” zo vervolgt hij. De 500C wordt leverbaar met dezelfde motoren als de ‘dichte’ 500. Prijzen worden bekend gemaakt in mei, een maand voordat het autootje bij de dealers staat. Jaarlijks gaat het merk slechts 30.000 exemplaren bouwen van de C, waarschijnlijk is de vraag nog veel groter. Fiat verkocht tot nu toe wereldwijd 250.000 exemplaren van de nieuwe 500, waarvan 5.000 in Nederland.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *