Rinspeed E2: Fiat 500 met milieuknop

Rinspeed brengt nóg een conceptcar mee naar de Autosalon van Genève. Naast de spectaculaire iChange staat deze Fiat 500 die rijplezier en milieuvriendelijkheid combineert door middel van een speciale vermogensknop.

Rinspeed greep een Abarth 500 bij de kladden en monteerde er speciale software in. Met een knop op het dashboard kun je kiezen uit twee vermogens: 60 of 160 pk. Op deze manier is volgens de Zwitserse tuner mogelijk om rijplezier te combineren met een beperkte CO2-uitstoot.

In de zogenaamde ‘Commuting mode’ levert de Fiat 60 pk. Vooral in de stad is deze modus handig, het verbruik blijft dan namelijk laag: ongeveer 1 op 25 volgens Rinspeed. Zodra je de stad verlaat schakel je de ‘Highway mode’ in waardoor de 500 opeens over 100 pk extra beschikt. Het rijplezier neemt flink toe en het verbruik ook, tot ongeveer 1 op 14,3.

Frank Rinderknecht, de man achter het bedrijf, licht toe waarom dit systeem volgens hem levensvatbaar is: “Wij geloven niet zo in wat ‘eco-tuning’ wordt genoemd. Veel bestuurders willen niet inleveren op rijplezier omdat ze in een milieuvriendelijke auto rijden.” De Rinspeed E2 staat samen met de iChange op de Autosalon van Genève.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *