Nationale Autopas

Autobedrijf Swemmer is lid van de Nationale Auto Pas. De Nationale Auto Pas is de enige onafhankelijke instantie bij wie de kilometerhistorie van een auto op zoveel mogelijk momenten wordt vastgelegd.

Hoe werkt NAP?

Stichting Nationale Auto Pas (NAP) verzamelt zoveel mogelijk kilometerstanden van zoveel mogelijk motorvoertuigen in Nederland. Zo wordt van vrijwel iedere auto een kilometerhistorie opgebouwd en valt het direct op als de kilometerteller wordt teruggedraaid.

Bedrijven die zijn aangesloten bij Stichting NAP geven dagelijks tienduizenden nieuwe kilometerstanden door aan de NAP-databank. Dat gebeurt bij onderhoud en de APK-keuring maar ook bij reparatie, schadeherstel, inruiltaxatie, inkoop en verkoop en bij het opnemen in de handelsvoorraad. Op deze manier wordt van ieder auto een zo compleet mogelijke kilometerhistorie opgebouwd en valt tellerfraude direct op.

Voordelen van NAP

De kilometerstand heeft invloed op de prijs, de onderhoudsconditie en de verkeersveiligheid van een occasion. Een goed inzicht in de kilometerhistorie biedt de volgende voordelen.

Betrouwbaarheid en verkeersveiligheid

Ook voor het onderhoud is de kilometerstand van belang. Steeds meer auto’s zijn uitgerust met elektronica die aangeeft wanneer een bezoek aan de garage nodig is. Als de kilometerstand wordt teruggedraaid, krijgt de auto niet op tijd het juiste onderhoud. Dat is slecht voor de verkeersveiligheid en vergroot de kans op slijtage en dure reparatie. Met kennis van de werkelijke kilometerstand kan een gebruikte auto volgens het juiste schema worden onderhouden.

Juiste prijs

Een auto met een hoge kilometerstand is goedkoper dan een auto met een lage kilometerstand. Wanneer u een auto met een teruggedraaide kilometerteller koopt, betaalt u dus meer dan de auto waard is. Met de Nationale Auto Pas betaalt u voor de NAP-stand, niet de nep-stand!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Nationale Auto Pas, kom dan bij ons langs in Hellevoetsluis of bezoek de website van NAP. U kunt ons natuurlijk ook direct een bericht sturen via het contactformulier of bel 0181 320 044.