Volkswagen Golf World Car of the Year 2009

De winnaars van de World Car of the Year-verkiezing zijn bekend. De Volkswagen Golf mag zich World Car of the Year noemen en ook de Fiat 500, Nissan GT-R en Honda FCX Clarity vallen in de prijzen.

De Volkwagen Golf is volgens de 59-koppige jury de World Car of the Year 2009. De juryleden roemen de Golf om zijn design, solide bouw, hoogwaardige interieur, verfijnde eigenschappen en het brede motorengamma. “De Volkswagen Golf is geraffineerder dan z’n concurrenten, vooral op de lange afstand.” Volgens de jury komt dat vooral omdat de nieuwe Golf erg stil is.

De Golf volgt de Mazda 2 op en laat de Ford Fiesta en Toyota IQ achter zich. De organisatie reikt nog meer prijzen uit. Zo mag de Fiat 500 zich een jaar lang World Car Design of the Year noemen. “De Fiat 500 is een briljante combinatie van oude designkenmerken in een modern ontwerp.” Vorig jaar won de Audi R8 deze prijs.

Dat geldt ook voor ‘Word Performance Car of the Year’, een titel die de Nissan GT-R in 2009 mag dragen. Ten slotte is er nog de onvermijdelijke World Green Car of the Year. De Honda FCX Clarity, de waterstofauto van Honda die alleen in Amerika en Japan wordt verkocht, wint in deze categorie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *