Fiat helpt in rampgebied L’Aquila

De Fiat-Group helpt het getroffen gebied van de verwoestende aardbeving in Italië. Het bedrijf zamelt geld in, verschaft technische ondersteuning en mankracht en biedt humanitaire hulp.

In de maand april schenkt Fiat Auto van elke verkochte Alfa Romeo, Fiat of Lancia 40 euro aan de gemeentelijke kinderschool in L’Aquila, de stad die het meest werd getroffen door de aardbeving. Het concern verwacht dat de actie 2,5 miljoen euro zal opleveren. Daarnaast schenkt het merk vijftien Ducato personenbusjes die als schoolbus gaan dienen.

Fiat biedt ook hulpmaterieel en mankracht aan. Speciaal uitgeruste Iveco-trucks en talloze vrachtwagens van het Italiaanse merk zijn al in het gebied actief. Ook New Holland, een Fiat-dochter die (land)bouwmachines produceert, heeft diverse machines en gespecialiseerd personeel naar het rampgebied gestuurd. Fiat Powertrain Technologies voorziet de tentenkampen door middel van generatoren van stroom.

Ook Ferrari en Maserati hebben initiatieven genomen om de slachtoffers te helpen. De twee Fiat-fabrieken die in de buurt van getroffen gemeentes staan steunen op verschillende manieren locale initiatieven. Fiat zegt in overleg met hulporganisaties te kijken hoe het merk nog verder kan helpen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *