Sneak preview Fiat 500 op 4 juli

Hoewel de Fiat 500 pas op de IAA in Frankfurt officieel wordt gepresenteerd, kunnen pers en publiek op 4 juli alvast op papier kennis maken met de nieuwe vertolking van Fiats befaamde stadsauto.

Fiat spreekt niet van een vervroegde introductie, want volgens de Italianen is het altijd al de bedoeling geweest iets speciaals te doen op 4 juli. Exact vijftig jaar geleden presenteerde Fiat namelijk op die dag de oorspronkelijke 500. Bij het aftellen naar de komst van het nieuwe model, werd echter altijd uitgegaan van de datum van de autotentoonstelling in Frankfurt.

De nieuwe 500 staat op een aangepast onderstel van de Panda. Het aparte karakter moet het kleinere formaat compenseren, want de 500 gaat meer kosten dan zijn vijfdeurs broer. Ford gebruikt het platform van de 500 overigens voor de opvolger van de Ka. Met de driedeurs hatchback hoopt Fiat de successen van een ander retromodel, de Mini, te kunnen evenaren. De marketingafdeling heeft in ieder geval goed gekeken naar de Britse aanpak en diverse accessoires overgenomen. Ook komt er een aparte merchandiselijn rond de 500, met tassen, sleutelhangers, modelauto’s en zelfs frontjes voor mobiele telefoons.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *