Saab staat open voor gesprek met Fiat

Fiat wil General Motors Europe overnemen en daar hoort ook Saab bij. Fiat topman Sergio Marchionne heeft zijn plannen op tafel gelegd bij de Duitse regering. Saab is echter nog niet benaderd door de Italiaan.

Saab staat open voor een gesprek met Fiat over een eventuele overname. Het merk wil graag zelfstandig verder zonder moederbedrijf General Motors en is hard op zoek naar investeerders. Het merk zegt dat er tot nu toe tien geïnteresseerde geldschieters zijn, Fiat zit daar niet bij.

Het bedrijf staat echter open voor een gesprek met Fiat. Het noodlijdende Zweedse merk wordt op dit moment door de rechter beschermd tegen schuldeisers. Saab wil van de rechtbank langer de tijd om de boel op orde te krijgen. Nu Fiat met General Motors wil samengaan biedt zich een nieuwe kans aan voor Saab.

De Zweedse regering heeft contact gehad met Fiat over Saab maar doet verder geen mededelingen. Saab is voor Fiat interessant vanwege de overheidssteun die Zweden zal toezeggen aan een nieuwe eigenaar van Saab. De overheid wil graag de duizenden arbeidsplaatsen bij het merk behouden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *