Plannen Chrysler en Fiat nog onduidelijk

De alliantie is rond, Chrysler is formeel failliet maar hoe nu verder? Dat er ontslagen gaan vallen is duidelijk, maar hoeveel? En welke Fiat-techniek gaat Chrysler gebruiken? Speculaties zijn er in ieder geval genoeg.

Volgens de Amerikaanse website Edmunds Inside Line maakt een deel van Chrysler een doorstart, het zogenaamde New Chrysler. De ‘Old Company’ blijft dan achter en sterft eind 2010 een langzame dood. In deze Old Company zijn meerdere fabrieken ondergebracht, waaronder die van de Dodge Viper en Jeep Wrangler. Wat er met deze iconen gaat gebeuren is nog niet duidelijk, hoewel Chrysler eerder te kennen gaf dat Viper in de etalage staat.

Chrysler kan met deze constructie acht fabrieken sluiten in de Verenigde Staten. Een ander vervelend nadeel is dat de introductie van de nieuwe Jeep Grand Cherokee flinke vertraging oploopt. Vanwege de nog altijd aanhoudende slechte verkopen en het faillissement blijven de fabrieken dertig tot zestig dagen gesloten. Jeep kan ondertussen niet beginnen met het klaarstomen van de fabriek voor z’n nieuwe model.

Goed nieuws is dat de faillissementsrechter toestemming heeft gegeven voor de alliantie met Fiat. Hierdoor kunnen de twee bedrijven nu verder gaan met het uitrollen van een herboren Chrysler-concern.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *