Fiat Panda als Jeep naar Amerika?

De Fiat Panda komt mogelijk als Jeep in Amerika op de markt. Dat blijkt uit citaten van een Chrysler-topman. Deze zijn opgemaakt door de rechtbank waar Chrysler faillissement aanvroeg.

De Chrysler-vertegenwoordiger spreekt van een Jeep Panda, als een van de mogelijkheden die de alliantie met Fiat biedt. Het kleine autootje kan in 4×4-uitvoering naar Amerika worden gehaald en omgebadged worden tot compacte Jeep. De in Nederland slechts kort geleverde Panda Cross voldoet al aan de stoere Jeep-looks.

Uit de rechtbankpapieren valt verder op te maken dat Chrysler en Fiat vier platforms, twee motoren en twee versnellingsbakken hebben geselecteerd die geschikt zijn voor toekomstige compacte modellen van Chrysler. De 1.4 turbo met Multiair-techniek en de nog te introduceren 3,0 liter dieselmotor maken de oversteek naar de VS. Chrysler gaat het platform van de 500 en dat van de Alfa Romeo 147-opvolger gebruiken.

Het zelfstandig ontwikkelen van deze techniek zou het Amerikaanse bedrijf behalve vijf jaar tijd zo’n acht tot tien miljard dollar kosten. De eerste modellen die Fiat in de Verenigde Staten gaat verkopen zijn de 500, Panda en Grande Punto. Het is nog niet duidelijk of die het Fiat-logo gaan dragen of dat ze worden verbouwd tot Dodge, Jeep of Chrysler. Wel zeker is dat Alfa Romeo de Mito en de 147-opvolger naar Amerika brengt. Het merk gaat gebruik maken van het uitgebreide verkoopnetwerk van Chrysler. De voor Amerika bestemde auto’s zullen ter plaatse gebouwd gaan worden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *