Fiat Punto Classic goedkoper en schoner

Fiat introduceert een nieuwe instapversie van de Classic Punto. Dankzij een uitgeklede uitrusting is de instapprijs van de Punto voortaan minder dan 10.000 euro. Daarnaast heeft Fiat de CO2-uitstoot omlaag gebracht waardoor de auto vanaf nu een B-label heeft.

Het vorige model Punto is nog altijd verkrijgbaar als goedkoop instapmodel voor klanten die de Grande Punto te duur vinden. Dat instappen kan vanaf nu nog een stukje goedkoper, Fiat voegt namelijk een nieuwe uitvoering toe aan de onderkant. De Punto Classic 1.2 Active is verkrijgbaar vanaf 9.995 euro.

Standaard is de Active voorzien van elektrisch bedienbare ruiten voor, tripcomputer en centrale portiervergrendeling. De Edizione Cool, tot nu toe de enige verkrijgbare uitvoering, blijft gewoon in het gamma. Zoals de naam al zegt heeft deze uitvoering standaard airco. De prijs blijft gelijk: vanaf 11.195 euro.

Fiat heeft de CO2-uitstoot van de Classic Punto omlaag weten te brengen met 3 g/km, waardoor de compacte Italiaan nu 133 g/km CO2 uitstoot. Hierdoor krijgt de auto voortaan een energielabel B in plaats van C. Ook het brandstofverbruik nam af, naar 5,6 l/100 km (1 op 17,8). De schonere en goedkopere Classic Punto is per direct verkrijgbaar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *