Last van de sneeuw? Niet met deze super-Fiat Panda

Een beetje sneeuw is genoeg om het verkeer in Nederland flink te ontregelen. De NS past de dienstregeling aan, op Schiphol worden vluchten geschrapt en op de weg staan natuurlijk kilometerslange files. Met deze Fiat Panda Monster Truck heb je nergens last van.

Dat je met een Fiat Panda iedereen uitlacht is een oud reclamegrapje maar met déze Fiat Panda lach je echt iedereen uit. Zeker op een dag als vandaag, waarop de sneeuw het verkeer flink weet te ontregelen. Ja, wat je hier ziet op de foto’s en in de video is echt. De Panda is op enorme wielen gezet voor een tv-commercial van de nieuwe Panda 4×4.

De Panda Monster Truck is een ‘fully operational prototype’. De auto is opgebouwd uit de body van een Panda 4×4, het onderstel van een Jeep CJ7 4200 en tractorwielen met 150 centimeter doorsnede. Fiat heeft de auto in slechts twee weken omgebouwd, waarbij het verbinden van de besturing, remmen, aandrijflijn en versnellingsbak tussen de Jeep en Panda het meeste werk was.

Mocht je na een paar uur in de file te hebben gestaan vandaag denken dat zo’n super-Panda ook wel wat voor jou is dan moeten we je teleurstellen. Behalve dat deze auto in Nederland niet de weg op mag houdt Fiat het bij dit ene exemplaar. Maar dat levert dan wel leuke beelden op. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *