Fiat 500X en compacte Jeep bevestigd voor 2014

De productie van de Fiat 500X en een zustermodel van Jeep start in 2014. Fiat heeft dat vandaag in bijzijn van de Italiaanse premier Mario Monti officieel aangekondigd.

Fiat heeft officieel bevestigd dat de 500X en een compacte Jeep vanaf 2014 in Italië gebouwd gaan worden. De 500X is al zo goed als klaar, Fiat gaf eerder dit jaar een preview van de SUV (afbeelding). Het merk meldt in het persbericht dat de 500X ‘ruimer en capabeler’ is dan de 500L.

Over de compacte Jeep is nog weinig bekend. Deze auto wordt op het onderstel van de 500X en 500L gebouwd en gaat waarschijnlijk gebruik maken van Fiat-motoren. De nog naamloze Jeep is het eerste model van de Amerikaanse fabrikant dat – onder de merknaam Jeep – in Europa wordt gebouwd.

De Italiaanse premier Mario Monti was bij de officiële aankondiging van Fiat-topman Sergio Marchionne aanwezig. Het bouwen van de twee SUV’s in de Fiat-fabriek in het Zuid-Italiaanse Melfi is het startschot voor een modellenoffensief van de Fiat Groep. Tot 2016 introduceert de Italiaanse groep negentien nieuwe modellen die Italië gebouwd gaan worden, waaronder negen Alfa Romeo’s en zes Maserati’s.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *