Fiat en Mazda vinden elkaar aardig maar wat levert dat op?

Fiat en Mazda stellen op dit moment een lijst samen van modellen die in de toekomst mogelijk gezamenlijk kunnen worden ontwikkeld. Het is nu nog niet duidelijk wat dat de autokoper gaat opleveren.

Fiat en Mazda willen graag samenwerken. Dat gaat ook gebeuren, de volgende generatie Mazda MX-5 en Alfa Romeo Spider komen op hetzelfde platform te staan. Mazda CEO Takashi Yamanouchi heeft tegen Automotive News Europe gezegd dat er ‘geen grote hobbels’ meer zijn om dat project te bezegelen. Dat betekent dat de Alfa Romeo Spider en de Mazda MX-5 zoals gepland in 2015 komen.

Het blijft echter niet bij die vrijage, de ingenieurs van Fiat en Mazda zijn op dit moment aan het bekijken welke modellen nog meer potentie hebben om platforms te gaan delen. De volgende generatie Fiat Punto en Mazda 2 komen in aanmerking voor een gezamenlijke ontwikkeling. Fiat heeft al een platform gereed voor die auto’s en wil ook graag Mazda’s in Europa bouwen.

Op dit moment bevinden de gesprekken zich echter nog in de verkennende fase en is er op de Spider/MX-5 na nog weinig concreets te melden. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *