Hij leeft nog: Fiat Sedici

Fiat geeft de compacte cross-over Sedici een bescheiden facelift. Het belangrijkste nieuws ligt onder motorkap, daar zijn voortaan sterkere krachtbronnen te vinden.

De Fiat Sedici? Ja, de Sedici. Dat is het broertje van de Suzuki SX4, een tweeling die is ontstaan door een samenwerking tussen Fiat en Suzuki. Deze ‘vergeten Fiat’ – in 2008 vonden slechts 450 Sedici’s een koper – krijgt nu een bescheiden make-over en sterkere motoren. Eind vorig jaar werden de eerste exemplaren van de vernieuwde Sedici en SX4 al gespot.

De Sedici krijgt een wat chiquer aanzien, de doorlopende zwarte grille maakt plaats voor een bescheiden chromen exemplaar. De grotere aluminiumkleurige beschermingsplaat komt optisch vanonder de auto en de mistlichten krijgen een opknapbeurt. Verder blijven de uiterlijke wijzigingen beperkt.

Belangrijker nieuws vinden we onder de motorkap. De 1.6 levert voortaan 120 pk, een vermogensstijging van 12 pk. Uiteraard liggen verbruik en CO2-uitstoot lager maar officiële cijfers ontbreken nog. De 1.9 Multijet wordt vervangen door een exemplaar met 2,0 liter inhoud. In de vernieuwde Sedici levert ‘ie 135 pk. Prijzen zijn helaas nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *