Chrysler bereikt akkoord met vakbonden

Chrysler heeft alsnog een akkoord bereikt met de vakbonden over de herstructurering van het concern. De vakbonden lagen lange tijd dwars waardoor de beoogde alliantie met Fiat niet door dreigde te gaan.

Het akkoord is een belangrijke stap voor Chrysler om een faillissement te voorkomen. Het compromis met de vakbonden werd bereikt doordat Chrysler belooft een deel van de obligaties over te hevelen naar het pensioenfonds. De leden van de vakbonden moeten het herstructureringsplan van Chrysler woensdag nog officieel goedkeuren.

De nieuwe CAO stelt Chrysler in staat om 198 miljoen dollar te besparen. “We weten dat het een zware beproeving zal zijn voor huidige en ontslagen werknemers. Het uitzonderlijke geduld en de vastberadenheid van de vakbondsleden heeft ertoe geleid dat we dit akkoord konden bereiken,” aldus vakbondsleider Ron Gettelfinger in een verklaring.

Ook Fiat kan zich vinden in het nieuwe compromis, waardoor niets meer in de weg lijkt te staan voor het ondertekenen van een alliantieverklaring. De Italianen stelden als eis dat de vakbonden akkoord moesten gaan met verregaande bezuinigingen. De deal met Fiat is voor Chrysler de laatste strohalm om in aanmerking te komen voor een overheidslening. De termijn waarbinnen de overeenkomst met Italiaanse concern rond moet zijn loopt op 30 april af.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *