Magna wil Opel helpen

De Oostenrijkse toeleverancier Magna wil Opel helpen door een minderheidsbelang in het merk te nemen. Het bedrijf is op dit moment in een overnamestrijd verwikkeld met Fiat. Het lijkt erop dat de Italianen aan het langste eind gaan trekken.

Magna wil Opel erg graag helpen, dat is althans de strekking van de woorden van oprichter Frank Stronach. Het bedrijf heeft nog wat financiële reserves, zo’n anderhalf miljard euro, waarmee het een minderheidsbelang in Opel wil kopen. Waar de andere ruim dertig procent vandaan moet komen blijft onduidelijk, er wordt gesproken over Russische investeerders.

Magna weet nog niet wat voor rol het bedrijf zal spelen wanneer het een belang neemt in Opel. “We zien onszelf niet als de prins op het witte paard maar willen wel graag helpen,” aldus Stronach in een Oostenrijkse krant. Die onduidelijkheid vergroot de kansen voor Fiat.

Fiat topman Sergio Marchionne opent alvast het strijdtoneel: “Magna wil een meerderheidsbelang in Opel met Russische hulp. Het zou me verbazen als de Duitse overheid dat een aantrekkelijk idee vindt.” Fiat wil met hulp van Europese overheden een meerderheidsbelang in Opel verkrijgen en het merk samensmelten met de Fiat- en Chrysler-merken in een groot concern. Een plan dat gisteren door de Duitse overheid als ‘interessant’ werd bestempeld.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *