Fiat presenteert 500X Sport

Fiat voegt in november de 500X Sport aan zijn assortiment toe. De sportieve uitvoering van de SUV is technisch en optisch aangepast.

Fiat breidt het aanbod van de 500X uit met de nieuwe uitvoering Sport. De auto op de foto’s draagt de kleur Rosso Seduzione, die Fiat speciaal voor de nieuwe 500X Sport heeft bedacht. Uiteraard zijn er ook andere kleuren leverbaar. De nieuwe uitvoering heeft diverse sportieve elementen, zoals dikkere bumpers, 18 inch lichtmetalen wielen en titaniumkleurige accenten. Subtielere toevoegingen zijn de Sport-badges en de donkerpaarse invulling van het 500X-logo. Optioneel is de 500X verder aan te kleden met 19 inch lichtmetalen wielen, die met speciale inzetstukken verder naar smaak verfraaid kunnen worden. Ook optioneel: een zwart dak.

Binnenin is de Sport-uitvoering aangekleed met donkere bekleding van de stijlen, een aluminium pookknop, een sportstuur, rode stiksels op diverse plaatsen en een titaniumkleurige dashboardafwerking. De sportstoelen zijn bekleed met stof en vinyl, optioneel levert Fiat leren bekleding.

Verlaagd en aangescherpt

Ook technisch zijn er nodige wijzigingen. Zo is de auto met 13 millimeter verlaagd, zijn er nieuwe, geavanceerde schokdempers en een aangepaste wielophanging. Dat alles moet ervoor zorgen dat de auto minder overhelt, meer grip heeft en leuker is om mee te rijden. Ook de verbeterde besturing met preciezere overbrenging draagt daar aan bij.

De 500X Sport is vanaf begin november verkrijgbaar met twee verschillende turbobenzinemotoren, de 1.0 FireFly met 115 pk en de 150 pk sterke 1.3 FireFly. Die laatste is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. De prijzen maakt Fiat binnenkort bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *