Fiat 500 Dolcevita: mierzoet

Fiat brengt opnieuw een speciale uitvoering van de 500 uit. De 500 Dolcevita heeft een bijzonder cabriodak en een houten dashboardpaneel.

Fiat blijft bijzondere uitvoeringen bedenken van de 500. De nieuwste creatie is de 500 Dolcevita, met als highlight het blauw-wit gestreepte cabriodak. Dat is geïnspireerd op de parasols en strandstoelen die in de jaren ’60 aan de Italiaanse riviera’s te vinden waren. Het dak is verder verfraaid met rode strepen, waarin het 500-logo is verwerkt.

De 500 Dolcevita is uitgevoerd in een mierzoete kleur, namelijk Gelato White. Ook de wielen zijn uitgevoerd in de kleur wit en afwerkt met een speciale finish. De chomen elementen, de rode striping en het Dolcevita-opschrift achterop maken de speciale 500 af. Het interieur is verfraaid met een houten dashboardpaneel, dat doet denken aan de oppervlakte van het zonnedek van een cruiseschip. De stoelen zijn bekleed met luxe Frau-leder in de kleur ivoor en afgewerkt met rode ‘piping’ en 500-logo’s.

De Fiat 500 Dolcevita wordt leverbaar met twee verschillende benzinemotoren, de 85 pk sterke TwinAir-motor en de 1.2 met 69 pk. Die laatste is ook in combinatie met half-automaat te krijgen. De Nederlandse prijzen van de speciale editie zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *