Fiat Nederland nieuwe importeur Alfa Romeo

Na weken van onzekerheid is er nu eindelijk duidelijkheid over de toekomst van Alfa Romeo in Nederland. Fiat Group Automobiles Netherlands neemt het importschap van Alfa Romeo over van de failliete importeur Kroymans.

Alfa Romeo Nederland is failliet verklaard en maakt direct een doorstart onder de vleugels van Fiat Auto Nederland. De levering van onderdelen wordt herstart en de technische serviceverlening voor klanten is weer gegarandeerd. Ook komt de levering van nieuwe auto’s weer op gang, nadat deze enkele weken heeft stilgelegen.

Fiat meldt in een persbericht dat de nieuwe importeur ‘alles in het werk zal stellen’ om zo spoedig mogelijk weer een volledig operationele Alfa Romeo-organisatie te creëren. Wat dat betekent voor het huidige dealerbestand zal de komende weken duidelijk worden.

Eerder deze maand liet Kia Nederland, dat net als Alfa Romeo opereerde onder de failliete bedrijfstak Kroymans Car Import, zich failliet verklaren om een doorstart te maken onder de vleugels van de Europese Kia-organisatie. Alfa Romeo is na Kia het tweede merk dat zich onttrekt aan de puinhopen van de failliete importeur Kroymans. Over de toekomst van Saab, Jaguar en de Amerikaanse merken Cadillac, Corvette en Hummer in Nederland is vooralsnog geen duidelijkheid.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *