Fiat 500S: met de looks van de Abarth

In Amerika hebben ze de Fiat 500 Turbo, wij krijgen de 500S. Een nieuw Fiat 500-model met de sportieve looks van de Abarth 500. 

Af en toe zie je er een rijden, een Fiat 500 of 500C die onder handen genomen is door huistuner Abarth. Wil je ook zo’n sportief uitziende 500 maar heb je geen zin in de straffe afstelling of vind je het extra vermogen overbodig dan is de oplossing nabij: de nieuwe Fiat 500S. Dat is een versie tussen de reguliere 500 en de Abarth 500 in.

In tegenstelling tot de 500 Turbo voor de Noord-Amerikaanse markt ligt bij de 500S de nadruk niet op extra vermogen maar op sportieve aankleding. Door de 69 en 85 pk sterke TwinAir-motoren te handhaven blijven we hier profiteren van het lage brandstofverbruik – en de bijbehorende belastingvoordelen. 

De Fiat 500S zal standaard op 15 inch wielen staan, brede zijskirts hebben, sportieve bumpers en een dakspoiler. Speciale lak verschijnt in zeven verschillende tinten. De lederen sportstoelen hebben rode stiksels, het sportstuur is aan de onderzijde afgevlakt. Terwijl het exterieur afgewerkt wordt met details in Dark Chrome krijgen het dashboard en de pookknop binnenin een matzilveren kleur.

Tot de standaarduitrusting van de 500S behoren een handbediende airconditioning, elektrisch te verstellen spiegels en het Blue&Me-multimediasysteem met radiobediening vanaf het stuurwiel. De 500S zal in de loop van 2013 verkrijgbaar zijn als driedeurs hatchback en als cabriolet, tegen nog onbekende prijzen. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *