Wereldpremière Alfa Romeo 4C begin 2013 in Detroit

Alfa Romeo onthult de productieversie van de 4C niet op de autosalon van Parijs volgende maand maar pas begin 2013 op de autoshow van Detroit. Dat heeft alles te maken met de aanstaande terugkeer van het merk in de Verenigde Staten.

Alfa Romeo heeft de officiële onthulling van de 4C doorgeschoven naar de autoshow van Detroit begin 2013. Dat meldt het Italiaanse tijdschrift Quattroruote. Op de autosalon van Parijs die volgende maand start gaan we de auto dus helaas niet zien.

De productiestart van de lichtgewicht sportauto staat onveranderd gepland voor mei 2013, wat betekent dat de 4C vanaf nu binnen een jaar bij de dealer staat. Veel zal Alfa Romeo niet veranderen aan het studiemodel. De tweezitter krijgt een 1.8 turbomotor met ‘meer dan 200 pk’ en een gewicht van ‘minder dan 850 kilogram’, waarvan 60 procent op de achteras leunt. De 0-100 km/u-acceleratietijd is volgens het merk in ‘minder dan 5 seconden’ te realiseren en de topsnelheid ligt boven de 250 km/u.

Het is alweer anderhalf jaar geleden sinds Alfa Romeo de spectaculaire 4C Concept op de autosalon van Genève onthulde. De auto luidt een nieuwe toekomst voor het merk in. Naast de 4C verschijnt in 2013 namelijk een SUV en een jaar later de Giulia, de opvolger van de 159.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *