‘Nieuwe modellen Alfa Romeo komen later’

De uitvoering van het veelbelovende toekomstplan van Alfa Romeo lijkt opnieuw vertraging op te lopen. De aanhoudende crisis in Europa is daarvan de oorzaak.

Als je wacht op een nieuw model van Alfa Romeo dan lijkt het erop dat je nog wat langer moet wachten. Automotive News Europe meldt dat de ontwikkeling van nieuwe modellen van het Italiaanse merk opnieuw vertraging lijkt op te lopen.

Diverse interessante modellen zijn in het afgelopen jaar afgeschoten, zoals de vijfdeurs Mito en de Giulietta SW. Ook de achterwielaangedreven topsedan op basis van een Maserati – gepland voor 2014 – lijkt het niet te gaan halen. Maar er is niet alleen slecht nieuws.

Vooralsnog blijven de Giulia en een Alfa SUV staan in de toekomstplannen, al bestaat over het ‘wanneer’ van de komst van deze belangrijke modellen nog altijd onduidelijkheid. In 2013 moet de SUV verschijnen maar niets duidt erop dat die auto volgend jaar klaar is. De Giulia, de opvolger van de 159, moet in 2014 verschijnen.

Eind oktober presenteert moederbedrijf Fiat een vernieuwd productplan voor Alfa Romeo. Daarin staat welke modellen het wel en niet gaan halen én wanneer ze komen. Vooralsnog vreest Automotive News dat we de komende twee jaar alleen de lichtgewicht sportcoupé 4C krijgen, een zoethoudertje. Een hele fraaie, dat wel.   

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *