Alfa Romeo 4C komt ook als Roadster

De sportwagen Alfa Romeo 4C zal niet alleen als coupé verschijnen maar ook als roadster. Dat laat de ontwikkelingschef weten in het Britse tijdschrift Autocar.

Binnen 12 maanden wordt de productieversie van de Alfa Romeo 4C onthuld. Deze sportauto zal begin 2014 in de verkoop gaan. Een jaar later volgt een roadster. Dat zegt Mauro Pierallini, ontwikkelingschef bij moederbedrijf Fiat in het magazine Autocar. Pierallini leidt het specialistische team dat de 4C doorontwikkelt van conceptcar (hier afgebeeld) tot productieauto, nadat het eerste ontwerp was uitgevoerd door raceauto-specialist Dallara.

Zo is het koolstofvezel chassis nu voorzien van aluminium subframes waarin de motor en versnellingsbak passen. De 1,75 liter turbomotor met vier cilinders moet voldoende vermogen genereren om de auto binnen 4,5 seconden 100 km/u te laten rijden, vanuit stilstand. De automaat met dubbele koppeling zal vanaf het stuurwiel te bedienen zijn met schakelflippers. Zodra de bodypanelen van composiet aan de auto zitten, zal de productieversie circa 900 kg wegen. Vanwege de noodzakelijke verstevigingen voor de veiligheid zal de roadster naar verwachting wat zwaarder worden.

Alfa Romeo wil gedurende de levensduur van de 4C 18.000 stuks verkopen. Het merk richt zich nog altijd op een verkoopprijs van 45.000 euro, aldus Pierallini. De 4C Roadster wordt het open topmodel van het Italiaanse merk. Daarnaast komt de Spider, die samen met Mazda wordt ontwikkeld, in het assortiment.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *