Vernieuwde Alfa 147 debuteert in september

Een blik op de laatste verkoopstatistieken leert dat het niet meer al te best gaat met Alfas compacte middenklasser. De hype is voorbij en zowel leaserijders als Alfa-dealers kijken reikhalzend uit naar een nieuwe. Voor hen is er goed nieuws van op de Autosalon van Parijs in september presenteert Alfa Romeo een gefacelifte 147. Maar daar blijft het niet bij, ook op motorisch gebied is er veel nieuws te melden.

Hoe de Nuova 147 er precies gaat uitzien blijft nog even geheim, maar verwacht een nieuw front in lijn met de onlangs opgefriste 156 en een nieuwe achterzijde. De bedoeling is dat de auto qua uiterlijk meer op de rest van de familia gaat lijken en wat agressiever oogt.

Het beste nieuws is echter van motorische aard. Naar alle waarschijnlijkheid doet de 2,0 liter JTS motor zijn intrede, goed voor zon 165 pk. En het dieselaanbod wordt uitgebreid. Volgens insiders zijn de MultiJet-diesels er straks met 120, 150 en ja, zelfs met 180 pk! Daarnaast zou Alfa in het geheim werken aan een nieuwe topversie, boven de 3.2 V6 GTA. Dat moet dan de 3.6 V6 GTAm worden met, schrik niet, 350 pk

En dan zou er ook nog een 4×4 versie op stapel staan, een beetje vergelijkbaar met de 156 Crosswagon, dus met extra bodemvrijheid en een wat opgeruigd uiterlijk.

Kijk, dat zal de verkoop weer goed doen!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *