Alfa 8C Competizione levensvatbaar?

Alfa Romeo onderzoekt sinds enige tijd de mogelijkheden op de prachtige 8C Competizione daadwerkelijk te gaan produceren. De plannen gaan tot nu toe uit van een totale productie van duizend exemplaren, met een jaarlijks productieaantal van maximaal 250.

Zelden zagen we zoveel monden openvallen als bij de onthulling van de Alfa Romeo 8C Competizione, in september vorig jaar tijdens de autotentoonstelling van Frankfurt. Met dit prachtige concept toonde Alfa destijds de contouren van een eventueel toekomstige sportwagen. De reacties waren unaniem: laat maar komen!

Blijkbaar heeft de Italiaanse autofabrikant goed naar die reacties geluisterd, want het lijkt erop dat er serieuze plannen zijn om de auto in productie te nemen. Dit jaar al zou Alfa prototypes willen gaan testen, en er wordt gesproken over een introductie in 2006. Maximaal duizend exemplaren zou Alfa willen bouwen.

Wat je dan kunt verwachten? Het studiemodel van de 8C Competizione heeft een uiterlijk dat verwijst naar historische modellen als de 33 Coupé Stradale en de Giulia TZ. Vooral het front oogt uitermate spannend, met de sterk bollende spatborden. En onder de motorkap ligt een 4,2 liter V8 met een vermogen van 400 pk. Via een zesversnellingsbak wordt dit vermogen overgebracht op de achterwielen. Wat er van deze gegevens overblijft in het uiteindelijke productiemodel, is nog maar de vraag natuurlijk. Het is te hopen dat Alfa trouw blijft aan het studiemodel.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *