‘Reparaties Ford-modellen goedkoopst’

Bezitters van een Ford betalen het minst voor een reparatie aan hun auto. Dat blijkt uit een analyse van garantieclaims van verzekeraar Autotrust.

Vier op de tien auto’s krijgt in de twee jaar na het verlopen van de garantietermijn te maken met een reparatie. Volgens Autotrust betalen automobilisten gezamenlijk zeventig miljoen euro voor reparaties die net buiten de garantietermijn vallen.

De gemiddelde reparatienota – exclusief de onderhoudsbeurten – bedraagt 402 euro in het derde en vierde levensjaar van de auto. Het meest gevoelige deel van de auto blijkt de wielophanging, die bijna een kwart van reparaties op zich neemt. De motor of een onderdeel daarvan gaat in twaalf procent van de gevallen kapot en het remsysteem is goed voor 9,5 procent.

Met 7,6 procent van alle reparaties is de cilinderkop het meest geclaimde onderdeel. Een gemiddelde reparatie aan de motor kost 856 euro. Autotrust keek ook naar de prijs van onderdelen en het werkplaatstarief. De nota’s van de Ford-dealer waren gemiddeld het goedkoopst. Bij Land Rover en Alfa Romeo ben je het duurst uit. Autotrust onderzocht niet welke merken het meest reparatiegevoelig zijn.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *