Exclusief: informatie Alfa Romeo Milano uitgelekt

Informatie over de maatvoering en het motorenaanbod van de Alfa Romeo Milano, de opvolger van de 147, is uitgelekt. Autokopen.nl kreeg deze gegevens exclusief in handen.

De Alfa Romeo Milano krijgt de beschikking over zes motoren, waarvan drie benzine- en drie dieselkrachtbronnen. Alfa Romeo stapt af van de bekende Twin Spark-motoren, daarvoor in de plaats komen compacte turboblokken. Het aanbod start bij de 1.4 turbo met 120 pk, gevolgd door de 170 pk sterke 1.4 turbo MultiAir. De voorlopige topper is de 1.8 TBi met 230 pk. Later volgen ongetwijfeld nog meer benzinemotoren, net als vierwielaandrijving en een versnellingsbak met dubbele koppeling. Bij de diesels is er keuze uit een 105, 140 of 170 pk sterke motor.

Alfa’s compacte middenklasser wordt met een lengte van 4,35 meter dertien centimeter langer dan de 147 en vijftien centimeter langer dan de huidige Volkswagen Golf. In breedte en hoogte meet de Milano respectievelijk 1,79 en 1,47 meter. De wielbasis komt op 2,63 en dat is belangrijk meer dan het huidige model heeft te bieden. Datzelfde geldt voor de inhoud van de kofferbak: 350 liter.

De Alfa Romeo Milano debuteert op de Autosalon van Genève in maart. De geheime informatie lekte uit via onze columnist Willem van den Elskamp. In zijn column kun je lezen hoe dat in z’n werk ging. Eerder lekten er overigens al foto’s uit van de Milano.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *