Opvolger Alfa Romeo 147 heet toch geen Milano

Milano zou de naam worden van de langverwachte opvolger van de Alfa Romeo 147. De medewerkers van het Italiaanse merk zijn het niet eens met deze modelnaam en daarom wordt ‘Milano’ op het allerlaatste moment geschrapt. Dat meldt Automotive News.

Alfa Romeo wijzigt op het allerlaatste moment toch de naam van de 147-opvolger. De auto zou eigenlijk Milano gaan heten, vernoemd naar de stad (Milaan) waar het merk 99 jaar geleden werd opgericht. De introductie van de Milano komt echter op een ongelukkig moment.

Moederbedrijf Fiat verplaatst binnenkort de laatste Alfa-activiteiten van Milaan naar het hoofdkantoor in Turijn. De huidige engineers en ontwerpers die nog in Milaan werken verhuizen mee maar Turijn ligt 150 kilometer bij de ‘moederstad’ vandaan. De naam Milano ligt daardoor nogal gevoelig bij de Alfa-medewerkers.

Het merk zwichtte voor de argumenten van z’n personeel en blaast nu de introductie op het laatste moment af. Vandaag zou Alfa de eerste foto’s en informatie vrijgeven van de 147-opvolger. Dat moment is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Als nieuwe naam circuleert in het geruchtencircuit Guilietta, een naam die de Italianen al twee keer eerder gebruikten voor een model.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *