Productie Alfa 8C van start

Een belangrijk moment voor Alfisten is aangebroken. Deze maand gaat de productie van start van de Alfa 8C Competizione. Van de spraakmakende Gran Turismo worden slechts 500 exemplaren gebouwd, die allemaal reeds zijn vergeven. Tien van de zeer exclusieve sportauto’s komen naar Nederland, terwijl er meer dan 70 aanvragen voor waren.

Wereldwijd kwamen ruim 1.200 aanvragen binnen naar de Alfa 8C Competizione, nadat het model was gepresenteerd op de Salon van Parijs in 2006. Alfa wil echter niet tornen aan het exclusieve karakter van het model en houdt vast aan een oplage van 500 stuks. In de loop van 2008 worden de auto’s geëxporteerd naar diverse landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten, waar Alfa weer helemaal terug wil komen.

De Alfa 8C Competizione is voorzien van een 4,6-liter V8 met 450 pk vermogen en 470 Nm koppel. De sportauto accelereert vanuit stilstand naar 100 km/h in 4,2 seconden en beschikt over een topsnelheid van 292 km/h. De naam refereert aan de rijke racehistorie van Alfa Romeo. De benaming ‘8C’ werd in de jaren ’30 en ’40 al gebruikt voor de competitiewagens die werden aangedreven door de achtcilindermotoren van Vittorio Jano. De term ‘Competizione’ is een eerbetoon aan de ‘6C 2500 Competizione’ uit de jaren ’50, waarmee het beroemde duo Fangio-Zanardi deelnam aan de befaamde Mille Miglia-race.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *