Alfa Junior gaat Furiosa heten

De nieuwe compacte Alfa krijgt de typeaanduiding Furiosa. Dat heeft Alfa Romeo officieel bevestigd. Alfa’s tegenhanger van de Mini droeg als werktitel Junior. Die naam sloot kennelijk niet genoeg aan bij het vurige karakter van de auto.

Alfa Romeo schreef een verkiezing uit om tot een nieuwe naam voor de Junior te komen. Daarbij bleek Furiosa net iets beter in het gehoor te liggen dan Ventura en Sparvo. Overigens blijkt uit een poll van een Italiaanse autosite dat de originele naam Junior voor velen al goed genoeg was, maar dit was geen optie voor de hoge bazen van Alfa Romeo.

De vier meter lange Furiosa wordt voorzien van een nieuwe generatie motoren, Turbo Multiair genaamd. De basisversie beschikt over 95 pk en het vermogen loopt op tot 230 pk voor het topmodel GTA. Daarmee heeft de Alfa net iets meer in huis dan de Mini Cooper. De kleinste Alfa is uitgerust met actieve vering. De Alfa Furiosa wordt medio 2008 bij de dealer verwacht. De Europese richtprijs ligt rond de 16.000 euro, exclusief belastingen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *