Primeur Alfa Junior in Frankfurt

Alfa Romeo gaat de Junior, het nieuwe compacte model dat het tegen de Mini op moet gaan nemen, introduceren op de IAA in Frankfurt. Nadat een schets openbaar is geworden waarop het profiel al is te zien, is nu bekend geworden dat de achterkant wat weg zal hebben van de 8C Competizione.

De verkoop van de Alfa Junior gaat in de zomer van 2008 van start. De prijs komt te liggen in de buurt van die van de huidige 147. Begin 2009 volgt de echte opvolger van de 147, de 149, die naar verluidt iets hoger gepositioneerd zal worden door de komst van de Junior. Veel details zijn er nog niet bekend van de Junior, maar Alfa heeft wel laten doorschemeren dat de nieuweling karaktertrekken van de 8C Competizione zal krijgen. Reken dus in ieder geval op ronde achterlichten.

Overigens heeft Alfa Romeo ook laten weten dat er niet meer Alfa’s 8C Competizione gebouwd zullen worden dan de oorspronkelijk vastgestelde vijfhonderd stuks. De vraag naar de spectaculaire sportauto overstijgt het aanbod ruimschoots, maar Alfa wil dat de auto niets aan exclusiviteit inboet en laat het bij de vastgestelde oplage. Slechts tien exemplaren van de exclusieve Alfa zullen naar Nederland komen, terwijl er meer dan zeventig zijn besteld.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *