Nieuwe Alfa GT geïntroduceerd

De nieuwe Alfa GT staat vanaf vandaag bij de Nederlandse Alfa Romeo-dealers. De introductie gaat gepaard met de invoering van een aantal speciale uitvoeringen.

De tweede generatie Alfa GT was bij zijn introductie in 2004 al een opvallende verschijning, maar heeft inmiddels een subtiele cosmetische operatie ondergaan. Het nieuwe model is onder meer te herkennen aan aluminium accenten op de voorbumper en een dubbele uitlaat (alleen op de dieseluitvoeringen en 3.2 V6). Voor de Alfa GT wordt voortaan dezelfde nieuwe laktechnologie toegepast als voor de overige modellen van Alfa Romeo, waarbij ook een enkele nieuwe tinten aan het palet zijn toegevoegd. Het instrumentarium is geheel vernieuwd, behalve op de 3.2 V6.

De reeks motoren van de nieuwe Alfa GT begint bij de 140 pk sterke 1,8-liter TwinSpark 16V viercilinder benzinemotor. In combinatie met een handgeschakelde vijfbak is deze motor goed voor een sprint van 0 tot 100 km/h in 10,6 seconden en topsnelheid van 200 km/h. Daarboven zit de tweeliter JTS met directe injectie. Deze 165 pk sterke krachtbron kan in 8,7 seconden accelereren van 0 tot 100 km/h en heeft een topsnelheid van 216 km/h. De 2.0 JTS is leverbaar met handgeschakelde vijfbak en sequentiële Selespeed-transmissie. Dieselrijders hebben de beschikking over de de nieuw ontwikkelde 1.9 JDTm 16V met 150 pk en 305 Nm. De cijfers spreken voor zich: 209 km/h top en 0-100 km/h in 9,2 seconden.

Het absolute topmodel is de 3.2 V6 24V, met 240 pk en 300 Nm. Gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak accelereert de GT hiermee in 6,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en kan hij een topsnelheid van 243 km/h bereiken. De prijslijst begint bij 30.495 euro, de diesel is er vanaf 35.195 euro.

Naast de drie bekende uitvoeringen Impression, Progression, en Distinctive is de nieuwe Alfa GT ook leverbaar met twee optiepakketten, Collezione en BlackLine, en de speciale serie Q2. De Collezione staat in het teken van elegantie en comfort, terwijl de BlackLine is gericht op sportieve rijders. De Alfa GT Q2 is alleen beschikbaar voor de 1.9 JTDm diesel, die wordt voorzien van het Torsen-sperdifferentieel Q2. Uiterlijk is dit speciale model herkenbaar aan 18-inch lichtmetalen spaakvelgen en mat chromen grille en buitenspiegel.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *