Pocket Rocket van Alfa

Alfa Romeo produceerde in het verleden fraai gestileerde compacte coupés. Zoals het zich laat aanzien, krijgt deze rijke traditie een vervolg. Volgens bronnen binnen de Fiat-groep staat in 2008 de introductie van de Alfa Romeo Junior op de planning.

Wie kent ze niet, de strak sturende Alfa-coupeetjes van weleer. Blijkbaar realiseert ook Alfa zich dat er nog steeds een markt voor bestaat. Eind vorig jaar klonken er al geruchten dat het Italiaanse merk bezig was met de ontwikkeling van een nieuwe compacte coupé, en zoals bijgevoegde fotomontages laten zien, beginnen die geruchten inmiddels serieuze vormen aan te nemen.

Bodemplaattechnisch is het model geen verrassing; onderhuids is hij gebaseerd op de Fiat Grande Punto en de eveneens in 2008 verwachte Lancia Delta. Motorisch zou Alfa echter nog wel eens voor meer vuurwerk kunnen gaan zorgen. Waar de benzine- en dieselmotoren van de Fiat-groep al niet echt als tam te boek staan, krijgt de nieuweling mogelijk een 230 pk sterke JTS-krachtbron met turbo.

Met de Junior (overigens is deze typenaam vooralsnog niet definitief) gaat Alfa Romeo op jacht naar de snelle compacts van concurrerende premium-merken zoals de Audi A1, Volvo C30 en Mini Cooper. Hij zal worden gebouwd in de Mirafiori-fabriek.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *