Eindelijk: de Alfa Romeo 147-opvolger

Hier is de eerste officiële foto van de Alfa Romeo Milano! Alleen… de auto gaat geen Milano heten, ondanks het opschrift op de plaat aan de voorzijde.

De Alfa Romeo 147-opvolger maakt een valse start. Gisteren werd nog bekend dat Fiat de toekomst van Alfa Romeo ter discussie stelt en nu presenteert het merk een nieuw model zonder modelnaam. Alfa Romeo besloot begin deze week op het laatste moment om de naam Milano voor het nieuwe model te schrappen.

Nu is alsnog de eerste officiële foto op internet beland. De foto was onder embargo al in handen van sommige media toen Alfa besloot om de onthulling uit te stellen. Hoe dan ook: dit is dus de langverwachte 147-opvolger. Hij is 4,35 meter lang, 1,80 meter breed en heeft een wielbasis van 2,63 meter.

Eerder meldden we je al het motorenaanbod van de nieuwe hatchback. Het aanbod benzinemotoren start bij de 120 pk sterke 1.4 MultiAir, gevolgd door de 1.4 Turbo met 170 pk. Voorlopige topper is de 1,75 liter grote turbomotor met 235 pk. Het dieselaanbod bestaat bij de verkoopstart uit de 1.6 JTDm met 105 pk en de 2,0 liter met 170 pk. Later volgt nog een dieselmotor met 140 pk. Alle motoren krijgen een start/stop-systeem.

De Alfa Romeo 147-opvolger krijgt in ieder geval de beschikking over het elektronische limited slipdifferentieel Q2 en DNA, waarmee de gasrespons, besturing en stabiliteitscontrole zijn in te stellen in drie standen. Meer informatie geeft Alfa Romeo binnenkort vrij, als het merk een nieuwe naam voor de auto heeft bedacht.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *