Nieuwe sportieve versies van Alfa Romeo Giulia en Stelvio

Alfa Romeo komt met twee nieuwe uitvoeringen van de Giulia en Stelvio. De sedan en SUV worden leverbaar als sportieve Ti en als nóg sportievere Alfa Romeo Racing.

Alfa Romeo is terug in de Formule 1 en presenteert daarom een speciale, gelimiteerde Alfa Romeo Racing-uitvoering van de Giulia en Stelvio. De snelle Quadrifoglio-variant, met 510 pk sterke V6 benzinemotor, dient als basis voor de nieuwe versie. De Giulia en Stelvio zijn voor deze gelegenheid uitgevoerd in dezelfde kleuren als de Formule 1-auto.

Naast deze weinig subtiele verwijzing zijn de speciale uitvoeringen aangekleed met koolstofvezel spiegelkappen, grille-omlijsting en stootlijsten. Bij de Giulia is zelfs het dak gemaakt van dit lichtgewicht materiaal. Ook binnenin vind je veel koolstofvezel: de schalen van de Sparco-racestoelen zijn ervan gemaakt, net als delen van het stuur en de pookknop. Alcantara bekleding op het stuur en de stoelen zorgt voor veel grip.

Alfa Romeo heeft de Giulia en Stelvio Alfa Romeo Racing ook voorzien van enkele technische upgrades, zoals een titanium uitlaatsysteem van specialist Akrapovic en koolstof-keramische remschijven.

Ti-benaming keert terug

Alfa Romeo stoft de benaming Ti af voor de Giulia en Stelvio. De sportieve Veloce-uitvoering, met 280 pk sterke 2.0 benzinemotor, dient als basis. Aan de buitenkant vallen de hoogglans zwarte en koolstofvezel accenten, donkere wielen met bruine gloed, gele remklauwen en achterlichten met donkere behuizing op. Exclusief voor de Ti-uitvoering is de kleur Blu Misano, maar Alfa Romeo levert ook andere kleuren. Het interieur is aangekleed met verlichte instaplijsten, een met leder bekleed dashboard en speciale stoelbekleding.

De prijzen van de nieuwe uitvoeringen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *