Alfa Romeo start met voorbereidingen productie compacte SUV

Alfa Romeo start in de komende weken met de voorbereidingen voor de productie van een compacte SUV. De auto gaat gebouwd worden in Italië.

Alfa Romeo heeft meer bekend gemaakt over de eerder aangekondigde compacte SUV. De auto komt binnen nu en 2 jaar op de markt en gaat gebouwd worden in Pomigliano d’Arco, nabij Napels. De voorbereidingen voor de productie van de auto starten binnen enkele weken, zo heeft moederbedrijf FCA aangekondigd.

De SUV krijgt niet de techniek van zijn grote broer Stelvio, maar gebruikt een aangepaste variant van het platform dat onder andere door de Fiat 500X en Jeep Compass wordt gebruikt. Dat betekent dat de SUV, net als alle andere modellen in dit segment, in de basis voorwielaandrijving heeft. Uiteraard komen er ook uitvoeringen met vierwielaandrijving, door Alfa Romeo Q4 genoemd.

De nieuwe SUV krijgt waarschijnlijk alleen benzinemotoren, het merk kondigde eerder dit jaar namelijk aan dat het dieselmotoren langzaam zal uitfaseren. In plaats daarvan gaat het merk plug-in hybrideversies aanbieden, met een 1.3 viercilinder turbomotor als basis. Het vermogen van de geëlektrificeerde uitvoering is waarschijnlijk meer dan 200 pk.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *