Alfa Romeo Mito SBK: dé auto voor naast je motorfiets

Als hoofdsponsor van de Superbike Championship introduceert Alfa Romeo twee nieuwe versies van de Mito: de SBK Limited Edition en de SBK Special Series.

In afwachting van het grote Alfa-nieuws volgend jaar – de 4C en Giulia – leukt Alfa Romeo haar stand op de autosalon van Parijs volgende week op met twee speciale versies van de Mito. Beide zijn gelinkt aan het Superbike kampioenschap waarvan de Italianen hoofdsponsor zijn.

De Mito SBK Limited Edition is – zoals de naam al zegt – een gelimiteerde versie. Er worden slechts 200 exemplaren gebouwd van deze uitvoering en ze krijgen allemaal een plaquette met het serienummer. De SBK Limited Edition is uitgevoerd in zwart of Alfa-rood, met het dak en de spiegelkappen in constrasterend rood, zwart of wit. Speciale side skirts en 18 inch titaniumkleurige wielen met daarachter rode Brembo-remklauwen maken het plaatje compleet. In het interieur zijn Sabelt racestoelen te vinden. De Limited Edition is voorzien van de 170 pk sterke 1.4 MultiAir-motor uit de QV.

Naast de gelimiteerde SBK-versie introduceert Alfa Romeo de Mito SBK Special Series. Deze is verkrijgbaar in combinatie met alle andere motoren – behalve de 1.4 met 70 pk. De Special Series is een ‘uitgeklede versie’ van de Limited Edition. De SDK-logo’s, bestickering en diverse sportieve details zijn gebleven.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *