Alfa Romeo 166-opvolger komt uit Amerika

De opvolger van de Alfa Romeo 166 komt niet voor 2012 op de markt. De auto wordt in Noord-Amerika geproduceerd op het platform van de nieuwe Chrysler 300C.

Het vernieuwen van het Alfa-assortiment is in volle gang. Alfa Romeo-CEO Sergio Cravero spreekt erover in de Italiaanse krant La Stampa. “We hopen dat de 166-opvolger in 2012 op de markt komt. Maar eerst is het de beurt aan de Milano. Die tonen we in maart op de Autosalon van Genève.”

De Milano – die de Alfa 147 opvolgt – wordt op een Fiat-platform gebouwd. Maar sinds het Italiaanse moederbedrijf een belang heeft in het Amerikaanse Chrysler, ziet het merk Alfa Romeo plots veel meer mogelijkheden voor de modelvernieuwing. Vandaar het plan voor de 166-opvolger een Chrysler-platform te gebruiken: de basis voor de nieuwe Chrysler 300C, tevens het platform van de Dodge Charger sedan. Wel krijgt de Giulia een eigen aandrijflijn en ophanging. De opvolger van de 166 zal achterwiel aangedreven zijn.

De samenwerking met Chrysler biedt tevens betere voorwaarden voor de terugkeer van het Italiaanse merk op de Noord-Amerikaanse markt. Ten opzichte van eerdere plannen zijn de kosten van onderdelen goedkoper, is de distributie via het Chrysler-netwerk beter en is er een groter potentieel van klanten. Alfa Romeo verwacht de meeste auto’s af te zetten op het Amerikaanse continent. Vandaar ook de keuze dit model in de Chrysler 300C-fabriek in Ontario (Canada) te gaan produceren. Daar zullen ook de Nederlandse exemplaren vandaan komen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *