En ze heet: Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo is eruit: de 147-opvolger krijgt de naam Giulietta. Het Italiaanse merk stelt het nieuwe model na de nodige vertraging eindelijk officieel voor.

We hebben er even op moeten wachten maar nu is ‘ie er dan toch officieel: de Alfa Romeo Giulietta. Geen Milano, geen 149 maar een klassieke naam die Alfa al twee keer eerder voor een model gebruikte. Het merk geeft na de uitgelekte foto van woensdagochtend nu zelf de eerste beelden vrij.

Het moet gezegd: de Giulietta is een fraaie hatchback geworden. Alfa Romeo spreekt van een grille waarin ‘het klassieke Alfa-logo opnieuw is gedefinieerd’. Hij lijkt nu te zweven in het front, dat verder wordt gedomineerd door koplampen met LED-dagrijverlichting. Net als bij de huidige vijfdeurs 147 zijn de deurgrepen geïntegreerd in de C-stijl om het coupé-effect te versterken. De fraaie vouwen aan de zijkant en de opvallende achterlichten maken het plaatje af.

Het interieur is volgens Alfa Romeo voorzien van fraaie materialen maar een foto van het dashboard hebben we helaas nog niet. Dat is ‘horizontaal’ ontworpen, Alfa neemt afscheid van het ‘cockpit-ontwerp’ dat de huidige modellen kenmerkt. Op het gebied van rij-eigenschappen moet de Giulietta ‘aan de hoogste eisen van de consument voldoen’. De auto staat op een nieuw platform met een nieuwe generatie stuursysteem, vervaardigd van hoogwaardige staalsoorten en aluminium in een speciaal productieproces. Alfa Romeo showt de auto voor het eerst aan het publiek op de autosalon van Genève in maart.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *