Autonieuws overzicht week 49

28 november tot en met 4 december.
De autoshow van Los Angeles die deze week van start ging leverde een aantal aardige nieuwtjes op. Ook maakten we deze week kennis met onder andere de Alfa Romeo Giulietta, de nieuwe Audi A8 en de Mitsubishi RVR. Volkswagen sleepte de titel Auto van het Jaar binnen en Spyker maakte bekend Saab te willen overnemen.

Nieuwe modellen
De Alfa Romeo Giulietta beleefde deze week een rommelige start. Eerst werd bekend dat de naam van de auto op het laatste moment is geschrapt, toen volgde de eerste foto met de verkeerde naam en uiteindelijk bracht Alfa Romeo zelf duidelijkheid. Hoe dan ook, het resultaat mag er zijn. De introductie van de conservatieve Audi A8 verliep daarentegen vlekkeloos. Mitsubishi onthulde de RVR, een compacte crossover die onder de Outlander in het gamma komt. Tot slot presenteerde Volkswagen zijn eerste grote pick-up aan de wereld, de Amarok.

Autoshow Los Angeles
De Autoshow van Los Angeles ging deze week van start. Voor de Europese markt is de show nauwelijks van belang maar toch waren er een aantal aardige nieuwtjes. De belangrijkste primeur is de nieuwe Infiniti M sedan, die ook naar Nederland komt. Volkswagen toonde de Up! Lite Concept en Honda de P-Nut Concept.

Onzekere toekomst
De toekomst van Saab hangt sinds vorige week aan een zijden draadje. De verkoop van het merk werd onverwachts afgeblazen. Afgelopen meldde zich ineens een geïnteresseerde koper uit onverwachte hoek: het Nederlandse sportautomerk Spyker. Ook de toekomst van de merken Alfa Romeo en Lancia is allerminst zeker. Moederbedrijf Fiat gaat volgend jaar bekijken wat de opties zijn voor deze twee mooie maar verliesgevende merken.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *