Alfa Romeo: ontwikkelingen zijn ‘top secret’

Het is bekend dat Alfa Romeo tussen nu en 2016 zeven nieuwe modellen wil lanceren. Maar hoe staat het daar eigenlijk mee? Het is allemaal ’top secret’ volgens de grote baas van het Fiat-concern.

De Fiat-groep heeft ‘alles in huis’ om Alfa Romeo een herstart te geven. Topman Sergio Marchionne wilde de ongeduldige journalisten tijdens een evenement dit weekend opnieuw niet veel prijsgeven over de status van de ontwikkelingen bij het merk, zo meldt Automotive News.

“Het is allemaal top secret”, is het enige dat Marchionne kwijt wil over wat er op dit moment achter de schermen gebeurt bij Alfa Romeo. De eerder gepresenteerde plannen, waarin zeven nieuwe modellen staan ingetekend voor binnen nu en 3 jaar, moeten inmiddels wel al vorm krijgen maar er worden nauwelijks testmules of prototypes gespot van nieuwe Alfa’s. Het ongeduld van de journalisten is dus wel te begrijpen.

Het eerste nieuwe model is de 4C sportcoupé, die in het vierder kwartaal van dit jaar op de markt komt. Voor volgend jaar staat de Giulia gepland, de opvolger van de 159. Een jaar later volgen een SUV en de nieuwe Spider. De geruchten over een nieuw topmodel op het platform van de Maserati Ghibli worden steeds sterker. Niet zo vreemd, Alfa Romeo wil een comeback maken in de Verenigde Staten en een grote sedan past daar uitstekend bij. En, zoals de Fiat-baas zegt: alle techniek is in huis.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *