Milde facelift voor Alfa Romeo Mito

Alfa Romeo geeft de Mito een milde facelift. Mild is in dit geval heel erg mild. Maar toch is er meer veranderd dan je op het eerste gezicht ziet.

De Alfa Romeo Mito is toe aan kleine opfrisbeurt. Omdat de kleinste Alfa er nog altijd fris uitziet heeft het merk de wijzigingen aan de buitenkant beperkt tot een minimum. De driehoekige grille is voorzien van een chromen omlijsting en de koplampen zitten vanaf nu in een donkere behuizing. Ook is er een nieuwe lakkleur, antraciet.

In het interieur past Alfa Romeo mooiere materialen toe en er zijn nieuwe afwerkingsmogelijkheden. De stoelen hebben een nieuw stofje gekregen en bieden bovendien meer zijdelingse steun. Het Blue&Me-systeem voor handsfree bellen is niet meer, Alfa introduceert het nieuwe infotainmentsysteem Uconnect, dat we al kennen uit de 500L van Fiat. Hierin zijn alle multimediafuncties geclusterd en op een gebruiksvriendelijke manier te bedienen.

De vernieuwde Mito wordt leverbaar met 105 pk sterke TwinAir-motor, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 85 pk sterke variant van de tweecilinder was al leverbaar in de compacte Alfa Romeo. De nieuwe versie is goed voor acceleratie van 0 naar 100 km/u in 11,4 seconden. Alfa geeft een brandstofverbruik op van 4,2 l/100 km (1 op 23,8) en een CO2-uitstoot van 99 g/km.

De voor Nederland belangrijkste versie blijft natuurlijk de 1.3 JTDm diesel met 14 procent bijtelling. De prijzen van de vernieuwde Mito volgen binnenkort.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *