Drie stuks van de Alfa Romeo Disco Volante by Touring

Hij wordt ‘op verzoek’ met de hand gebouwd: de Alfa Romeo Disco Volante by Touring. De productie van de eerste drie exemplaren is bijna voltooid.

Exclusief. Zo kan je de Alfa Romeo Disco Volante by Touring wel noemen. Alfa Romeo maakt bekend dat er tot nu toe één exemplaar met de hand is gebouwd en dat nummer 2 en 3 hun voltooiing naderen. ‘Nummer 1’ was al te zien op de autosalon van Genève in maart en op het Concours d’Elegance van Villa d’Este afgelopen weekend, waar hij ook nog een prijs in de wacht sleepte.

Mocht je interesse hebben: couchbuilder Carrozzeria Touring bouwt de Disco Volanto op verzoek. De prijs is alleen ‘op aanvraag’ beschikbaar. De Disco Volante wordt met de hand gebouwd, het kost 4.000 manuren om de exclusieve auto in elkaar te zetten. Bij de productie worden lichtgewicht materialen als aluminium en koolstofvezel gebruikt.

Als basis voor de Disco Volante dienen platform en aandrijflijn van de 8C. Dat betekent dat de auto een in het midden geplaatste V8-motor met 450 pk heeft. De Disco Volanto accelereert in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 290 km/u. De gewichtsverdeling is met 49 procent voor en 51 procent achter ideaal. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *