Weer een beetje meer informatie over toekomstplan Alfa Romeo

Alfa Romeo staat in de steigers. Fiat-baas Sergio Marchionne heeft (iets) meer bekend gemaakt over wat we kunnen verwachten van het merk.

Over Alfa Romeo is veel te doen geweest de afgelopen jaren. Maar de toekomst ziet er zonnig uit dankzij een nieuw, uitgebreid productplan waarover je al eerder hebt kunnen lezen. Fiat-baas Sergio Marchionne geeft in een interview bij Automotive News nu wat meer toelichting op het plan: “Een achterwielaangedreven sedan van Alfa zal techniek delen met Maserati.”

Eerst de 4C, dat is namelijk het eerste nieuwe model van Alfa Romeo. Die auto zal niet debuteren op de autoshow van Detroit in januari, zoals werd verwacht. Marchionne vertelt niet waar of wanneer de auto dan wel komt, maar de autosalon van Genève in maart lijkt ons de meest logische keus. De 4C zal in kleine oplage worden geproduceerd. De nieuwe, aluminium 1.750 cc turbomotor kan namelijk nog niet op grote schaal gebouwd worden.

De Fiat-baas laat weten dat de ontwikkeling van 159-opvolger Giulia in volle gang is. Die auto staat voor 2014 op de planning. Over de status van een nieuwe topsedan, zeg maar de verlate opvolger van de 166 – is Marchionne voorzichtiger: “Als die auto er komt zal hij het achterwielaangedreven platform delen met de Maserati Ghibli en samen met die auto van de band lopen in de nieuwe Maserati-fabriek in Turijn.” Een tijdspad durft Alfa Romeo nog niet af te geven voor deze auto. Wel zal deze auto groot genoeg zijn om in te zetten als chauffeursauto – een eis die op de Chinese markt erg belangrijk is. Over de SUV van Alfa Romeo die in de planning staat wil Marchionne nog weinig kwijt: “Deze auto zal een redelijk formaat hebben en in Italië worden gebouwd.”

Over de eventuele verkoop van Alfa Romeo aan Volkswagen, een discussie die opnieuw is opgelaaid door uitspraken van Volkswagen-topman Ferdinand Piech, is Marchionne helder: “Sommige dingen zijn niet te koop. Ik heb geen interesse in de verkoop van Alfa Romeo. Punt.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *