Alfa Romeo Mito GTA: laat maar komen

Op de stand van Alfa Romeo lopen zoveel mooie hostesses rond dat je bijna zou vergeten dat het om de auto’s gaat. Bijna, want de Mito GTA trekt uit zichzelf alle aandacht naar zich toe.

Een bommetje eerste klas, dát is de Mito GTA Concept. Officieel spreekt Alfa Romeo nog van een conceptcar maar de auto ziet er productierijp uit. Het Alfa-gehalte mag dan bij de gewone Mito bij sommige liefhebbers nog vraagtekens oproepen, de GTA is een hele echte.

Het is knap dat Alfa zóveel power in het uiterlijk van een amper vier meter lange auto heeft weten te proppen. Uit welke hoek je de GTA Concept ook bekijkt, hij laat over z’n bedoelingen geen twijfel bestaan. We noemen in het speciaal nog even de vernieuwde grille en de 19 inch wielen.

We wisten al dat de Mito GTA een 1.8 Turbo Benzina aan boord heeft met 240 pk maar nog niet hoe hard ‘ie gaat. Jan Wouter Kleinjan, directeur van Alfa Romeo Nederland, vertelt ons dat de indicatieve prestatiecijfers er niet om liegen: 0 tot 100 km/u in 5 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. En ja, we hebben het nog steeds over een auto van het formaat Volkswagen Polo. De GTA komt in z’n definitieve vorm begin 2010 op de markt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *