Grote onzekerheid Alfa Romeo

Naar verwachting zal Fiat Nederland het importschap van Alfa Romeo weer overnemen van Kroymans. Hoewel het merk niet valt onder de failliete boedel van Kroymans, hebben de Alfa-dealers grote moeite hun werk te doen. De Amsterdamse Galleria is inmiddels gesloten en waarschijnlijk volgt het hoofdkantoor snel.

De zeventig Nederlandse dealers van het merk Alfa Romeo verkeren in grote onzekerheid. Net als de merken Saab en Jaguar valt Alfa niet onder de failliet verklaarde boedel van importeur Kroymans maar heeft het merk wel te maken met de consequenties. Zo mogen nog steeds geen auto’s op kenteken worden afgeleverd. Ook ligt de onderdelenvoorziening al enkele weken stil.

In de Telegraaf zegt Jack Pruissers, voorzitter van de Alfa Romeo-dealervereniging, dat de onzekerheid veel te lang duurt: “We hadden gehoopt om onze dealers deze week eindelijk eens positief nieuws te kunnen melden. Zij willen net als de klanten nu wel eens weten waar ze aan toe zijn. De klanten kun je misschien een of twee weken aan het lijntje houden maar dan ben je ze kwijt.”

Vestigingsmanger Rogier Kroymans bevestigt aan Automotive-Online dat het faillissement is aangevraagd voor de Alfa Romeo Galleria, langs de A2 bij Amsterdam. De 2.400 m2 grote flagstore, die met veel tamtam nog maar een jaar geleden werd geopend, heeft gisteravond haar deuren gesloten. Veertig personeelsleden staan op straat. Ze hopen op een snelle doorstart.

Verwacht wordt namelijk dat Fiat Nederland het importschap van Alfa Romeo weer overneemt. In 2004 werd dit overgedaan aan Kroymans, die het Fiat-moederbedrijf een verdubbeling van de Alfa-verkopen beloofde. Alleen in het begin was er een kleine verkoopopleving, daarna ging het alleen maar slechter. Inmiddels zijn de monteurs van Alfa Romeo Nederland al naar huis gestuurd en wacht het administratieve personeel waarschijnlijk snel hetzelfde lot. Sinds maart hebben zij geen salaris meer ontvangen. Het wachten is nu op de faillietverklaring van Alfa Romeo Nederland, waarna een doorstart onder de hoede van Fiat Nederland mogelijk wordt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *