Alfa Romeo Mito GTA Concept: nu officieel

Alfa Romeo geeft de eerste officiële informatie vrij over de Mito GTA. De Italianen spreken zelf nog van een conceptcar maar dat lijkt op een slimme marketingtruc. De GTA die hier op de foto’s staat is zo goed als klaar.

De Alfa Romeo Mito GTA Concept moet het publiek warm maken voor de komst van de snelste Mito. Het merk is niet over een nacht ijs gegaan, zowel qua uiterlijk als op technisch gebied zijn er talloze wijzigingen ten opzichte van de huis-tuin-en-keuken-Mito. Het meest tot de verbeelding spreekt natuurlijk de 1,75 liter twinturbomotor met 240 pk. Alfa geeft helaas nog geen prestatiecijfers vrij.

Het gewicht van de GTA is zo laag mogelijk gehouden door de toepassing van carbonfiber en aluminium. Talloze aanpassingen in de wielophanging en het onderstel – de GTA staat 20 mm dichter bij het asfalt – moeten het weggedrag van de Mito GTA naar een hoger plan tillen. Het ‘Active suspension system’ en het DNA-systeem uit de gewone Mito dragen daar ook aan bij.

Het uiterlijk is flink aangepakt. De grille is opnieuw getekend, het Alfa-logo is naar boven verhuisd. De speciale bumper en de gigantische ondergrille ontgaan je evenmin. Aan de zijkant zien we driehoekige luchtinlaten die zó van de 8C lijken te komen. Een gigantische diffusor aan de achterkant met vuistdikke uitlaatpijpen maken het plaatje af. Verder zien we diverse spoilers en skirts maar die hebben niet alleen een esthetische functie. Op de Autosalon van Genève gaan we de Mito GTA Concept in levende lijve zien.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *