Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio ook vernieuwd

De vernieuwde Alfa Romeo Giulia en Stelvio zullen natuurlijk ook weer geleverd worden in Quadrifoglio performance-uitvoering. In een virtuele persconferentie heeft het Italiaanse merk deze twee snelle Alfa’s gepresenteerd.

De vernieuwde Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio komen er gauw aan. Zoals altijd staan de performanceversies in het teken van rijplezier en prestaties. De aluminium 2,9 liter V6-biturbo-motor kan 510 pk aan vermogen wegzetten en beschikt bij 2.500 tpm over de maximale trekkracht van 600 Nm. De krachtbron brengt de wielen in beweging samen met de 8-trapsautomaat, de Q4-vierwielaandrijving en het Active Torque Vectoring-systeem. 

En dan kan het plezier beginnen! De Quadrifoglio’s zijn uitgevoerd met Active Suspension, DNA Pro-selector met Race-modus en – in de Giulia – een Active Aero-splitter. De Dual Mode-uitlaat kan naar wens vervangen worden door een nieuwe Akrapovic-uitlaat. De prestatiepagina’s, die real-time informatie geven over bijvoorbeeld acceleratie en turbodruk, zijn vernieuwd. 

Dat is onderdeel van de andere interface van het nieuwe infotainmentsysteem. Dat heeft een 8,8 inch groot touchscreen en biedt connected services. Ook nieuw ontworpen zijn de middenconsole, het lederen stuur en de pook, de led-achterlichten en de 21 inch grote wielen. Alfa Romeo introduceert verder autonoom rijden op niveau 2 (‘level 2 ADAS’), net als op de reguliere Stelvio en Giulia.   

Straks kun je kiezen uit enkele nieuwe ‘Heritage’ lakkleuren: Rosso 6C Villa d’Este, Ocra GT Junior en Verde Montreal. Naast deze klassieke tinten worden de prestatiemodellen aangeboden in een Metallic- en Pastel-assortiment, plus sportieve Competizione kleuren. Zodra de performance-uitvoeringen naar Nederland komen zullen de prijzen bekendgemaakt worden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *