Alfa Romeo Giulia en Stelvio GT Junior

Liefhebbers van klassieke Alfa Romeo-modellen worden verblijd met de komst van de ‘limited edition’ Giulia en Stelvio GT Junior. Deze is geïnspireerd op de GT 1300 Junior die tussen 1966 en ’76 van de band rolde.

De compacte jaren ’60 coupé Alfa Romeo 1300 had een body van designhuis Bertone. Het model vertegenwoordigde het gevoel van de economische voorspoed en de sociale vooruitgang uit die tijd, dat iedereen z’n eigen stijlvolle en sportieve autootje kon bezitten. Alfa Romeo brengt ons terug naar die tijd met de GT Junior van de Giulia en de Stelvio.  

De nieuwe GT Junior Special Series komt in een beperkte oplage op de markt. Onder de motorkap ligt een tweeliter turbobenzinemotor die 280 pk kan genereren, een achttrapsautomaat en Q4-vierwielaandrijving (achterwielaandrijving is optioneel leverbaar). Voor wie liever een diesel rijdt is een 210 pk sterke 2,2 liter turbomotor beschikbaar. 

De limited edition verschijnt in de klassieke, donkergele lakkleur Lipari Ochre. Standaard zijn lichtgewicht, 21 inch lichtmetalen wielen; parkeersensoren achter; en een automatisch te bedienen bagageklep. De interieurinrichting is samen te vatten als ‘sportief minimalisme’.  De hoofdsteunen van de elektrisch verstelbare, lederen stoelen zijn geborduurd. Op het dashboard vind je het silhouet van de klassieke GT 1300. Aan het sportieve Veloce-uitrustingsniveau van de Giulia of Stelvio voegt Alfa Romeo schakelpeddels, rijhulpsystemen en een draadloze oplader toe. Prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *